Sieniminestrone
(4 annosta)
2 dl kuivattuja suppilovahveroita
1 l vettä
1 porkkana
2 perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 dl ruskeita tölkkipapuja
1 tölkki tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua oreganoa
2 dl pastaa
Laita kuivatut sienet likoamaan litraan vettä noin 20 minuutiksi. Kuori ja kuutioi porkkana ja perunat. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet.
Kypsennä kasviksia kattilassa öljytilkassa miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää sienet ja niiden liotusvesi, valutetut pavut, tomaattimurska, liemikuutio, rouhittu mustapippuri, suola ja yrtit. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää sitten pasta ja anna sen kypsyä keiton kiehuessa. Tarjoa keitto vaalean leivän kanssa.
Vinkki! Voit vaihdella minestronen raaka-aineita. Siihen sopii esimerkiksi savukinkku hyvin.
Osaston luetuimmat
- SEY vastustaa S-ryhmän tuontilihavalintoja: ”Tuontilihan on täytettävä Suomen eläinten hyvinvointistandardit”
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Sairaanhoitaja Amanda päätti kokeilla kakuntekoa, mutta homma lähtikin laukalle ja johti tv-kisan voittoon sekä uuteen ammattiin – ”Hämmästyin omista kyvyistäni”