Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Nokkosgnocchit sopivat alkuruuaksi tai pääruuaksi kastikkeen kanssa

Gnocchit ovat yllättävän helppotekoisia.
Gnocchit ovat mieluisaa vaihtelua sekä perunan että pastan ystävälle.
Gnocchit ovat mieluisaa vaihtelua sekä perunan että pastan ystävälle. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Nokkosgnocchit

(4 annosta)

Ainekset

  • 1 l pieniä nokkosenlehtiä
  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 4–5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa

Keittämiseen

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
  • suolalla maustettua vettä

Viimeistelyyn

  • oliiviöljyä tai voisulaa

Tee näin

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Puhdista ja kiehauta nokkoset, valuta ne ja purista liika vesi pois. Silppua nokkoset.

Keitä perunat kuorineen. Kuori ja soseuta ne, kun ne ovat vielä kuumia. Lisää soseeseen nokkossilppu, suola ja vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.

Leivo taikinasta jauhotetulla alustalla vähän peukaloa paksumpia tankoja ja nipistä niistä vähän peukalonpäätä suurempia paloja. Voit painaa palan keskelle kuopan, joka kerää syödessä kastiketta.

Keitä gnocchit runsaassa, suolalla maustetussa vedessä muutamassa erässä. Keittoaika on noin 2 minuuttia. Gnocchit ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan. Kerää kypsät gnocchit reikäkauhalla tarjoiluvadille. Valele valmiit gnocchit oliiviöljyllä tai voisulalla.