Nokkosgnocchit sopivat alkuruuaksi tai pääruuaksi kastikkeen kanssa
Gnocchit ovat yllättävän helppotekoisia.
Nokkosgnocchit
(4 annosta)
Ainekset
- 1 l pieniä nokkosenlehtiä
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 4–5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl suolaa
Keittämiseen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
- suolalla maustettua vettä
Viimeistelyyn
- oliiviöljyä tai voisulaa
Tee näin
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Puhdista ja kiehauta nokkoset, valuta ne ja purista liika vesi pois. Silppua nokkoset.
Keitä perunat kuorineen. Kuori ja soseuta ne, kun ne ovat vielä kuumia. Lisää soseeseen nokkossilppu, suola ja vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.
Leivo taikinasta jauhotetulla alustalla vähän peukaloa paksumpia tankoja ja nipistä niistä vähän peukalonpäätä suurempia paloja. Voit painaa palan keskelle kuopan, joka kerää syödessä kastiketta.
Keitä gnocchit runsaassa, suolalla maustetussa vedessä muutamassa erässä. Keittoaika on noin 2 minuuttia. Gnocchit ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan. Kerää kypsät gnocchit reikäkauhalla tarjoiluvadille. Valele valmiit gnocchit oliiviöljyllä tai voisulalla.
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Pääsiäinen nostaa yhden yrtin kysyntää satoja prosentteja – näin perinnejuhla näkyy suomalaisten ostoskoreissa
- Tässä klapissa riittää purtavaa – pääsiäsherkku vailla vertaa
- Tällä ohjeella valmistuu aito, perinteinen pasha
- Stifado eli kreikkalainen lammaspata