Riistaburgerit
(4 annosta)
4 hampurilaissämpylää
Burgeripihvit:
400 g riistajauhelihaa (esim. peura tai hirvi)
1 suuri kananmuna
0,5 dl korppujauhoja
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
4–5 tippaa tabascoa
Villimajoneesi:
1 dl valmista majoneesia
1 dl villivihannesten lehtiä (esim. ketunleipää ja litulaukkaa)
muutama tippa sitruunamehua
ripaus suolaa maun mukaan
Sekoita jauhelihapihvitaikinan ainekset tasaiseksi massaksi ja anna sen turvota vähintään puolen tunnin ajan.
Soseuta villimajoneesin ainekset tehosekoittimessa. Tarkista maku.
Muotoile pihvitaikinasta neljä suurta, sämpylöiden muotoista pihviä. Kypsennä pihvit pannulla tai grillillä melko voimakkaalla lämmöllä. Käännä pihvit parin minuutin jälkeen.
Lämmitä myös sämpylät, kokoa burgerit ja mausta ne villillä majoneesilla sekä haluamillasi kasvislisukkeilla.
Osaston luetuimmat
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Nyt alkaa olla hetki idättää juhannusperunat – nappaa tästä vinkit kasvatukseen ja uusiin lajikekokeiluihin
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Lukijalta: Maataloudella kaikkialla maailmassa merkittävä rooli vesivarojen käytössä