Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Mustikkakukko

Mustikkakukko on helppo­tekoinen perinneherkku.
Mustikka ja ruis sopivat hyvin yhteen. Uunilämmin mustikkakukko vie kielen mennessään.
Mustikka ja ruis sopivat hyvin yhteen. Uunilämmin mustikkakukko vie kielen mennessään. Kuva: Vesa-Matti Väärä

(5–6 annosta)

200 g voita tai leivontamargariinia

1 dl sokeria

3,5 dl ruisjauhoja

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

0,5 tl leivinjauhetta

Täyte:

6–7 dl mustikoita (tuoreita tai pakastettuja)

1 dl sokeria

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

(0,5 dl tai tarpeen mukaan perunajauhoja)

Lisukkeeksi:

vaniljajäätelöä, kermavaahtoa tai vaniljakastiketta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Kääntele sekaan ruisjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Erota taikinasta reilu puolet. Taputtele se noin 20-senttisen uunivuoan pohjalle ja reunoille muutaman sentin korkeuteen. Muotoile lopusta taikinasta kansi esimerkiksi leivin­paperin avulla.

Sekoita mustikoihin sokeri. Pakastetut mustikat ovat tuoreita vetisempiä, joten niiden joukkoon voi lisätä myös hieman perunajauhoja. Kaada mustikkatäyte taikinapohjan päälle ja asettele kaulittu tai käsin litteäksi taputeltu piiraskansi täytteen päälle.

Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.