Mausteiset etikkarouskut
(n. 4 dl valmista säilykettä)
200 g ryöpättyjä karva-, kangas- tai haaparouskuja
2 mietoa chilipalkoa
6 valkosipulinkynttä
pieni pala tuoretta inkivääriä
3 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl korianterinsiemeniä
Puhdista rouskut sieniharjalla ja ryöppää ne keittämällä runsaassa vedessä 10 minuuttia.
Paloittele ryöpätyt rouskut sopiviksi suupaloiksi. Viipaloi chili, valkosipulit ja inkivääri.
Asettele rouskut, chili-, valkosipuli- ja inkivääripalat puhtaaseen, kuumennettuun lasipurkkiin. Käytä joko yhtä neljän desilitran lasipurkkia tai kahta kahden desilitran lasipurkkia.
Mittaa kattilaan vesi, etikka, sokeri, suola ja korianterinsiemenet. Anna liemen kiehahtaa. Kaada kuuma liemi purkkeihin, anna hieman jäähtyä ja sulje kansi.
Anna sienten marinoitua viikon verran. Säilytä kylmässä. Säilyke on syömäkelpoista niin pitkään kuin se näyttää ja tuoksuu hyvältä.
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Pääsiäinen nostaa yhden yrtin kysyntää satoja prosentteja – näin perinnejuhla näkyy suomalaisten ostoskoreissa
- 4 herkkua pääsiäispöytään: silkkistä parsakeittoa, appelsiinilohta, perinteistä pashaa ja murupiirakkaa
- Tällä ohjeella valmistuu aito, perinteinen pasha
- Stifado eli kreikkalainen lammaspata