Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Mausteiset etikkarouskut

Mausteisessa liemessä muhivissa rouskuissa on mukavasti potkua.
Etikkarouskut ovat maukasta lisuketta syksyisille ruuille.
Etikkarouskut ovat maukasta lisuketta syksyisille ruuille. Kuva: Elina Lampela

(n. 4 dl valmista säilykettä)

200 g ryöpättyjä karva-, kangas- tai haaparouskuja

2 mietoa chilipalkoa

6 valkosipulinkynttä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

pieni pala tuoretta inkivääriä

3 dl vettä

1 dl väkiviinaetikkaa

1 dl sokeria

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 tl suolaa

2 tl korianterinsiemeniä

Puhdista rouskut sieniharjalla ja ryöppää ne keittämällä runsaassa vedessä 10 minuuttia.

Paloittele ryöpätyt rouskut sopiviksi suupaloiksi. Viipaloi chili, valkosipulit ja inkivääri.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Asettele rouskut, chili-, valko­sipuli- ja inkivääripalat puhtaaseen, kuumennettuun lasipurkkiin. Käytä joko yhtä neljän desilitran lasipurkkia tai kahta kahden desilitran lasipurkkia.

Mittaa kattilaan vesi, etikka, sokeri, suola ja korianterinsiemenet. Anna liemen kiehahtaa. Kaada kuuma liemi purkkeihin, anna hieman jäähtyä ja sulje kansi.

Anna sienten marinoitua viikon verran. Säilytä kylmässä. Säilyke on syömäkelpoista niin pitkään kuin se näyttää ja tuoksuu hyvältä.