Sienipasteijat
(16 kpl)
8 lehtitaikinalevyä (500 g)
0,5 dl kvinoaa
1 dl vettä
puolikas kasvisliemikuutio
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
150 g metsäsieniä, esim. suppilovahveroita, tatteja tai ryöpättyjä rouskuja
2 rkl rypsiöljyä
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa
1 tl meiramia
Voiteluun:
kananmunaa tai kauramaitoa
Laita lehtitaikinalevyt leivinpaperin päälle sulamaan. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä.
Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Puhdista sienet. Kuullota sipuleita ja sieniä öljyssä pannulla 5–10 minuuttia. Sekoita joukkoon keitetty kvinoa. Mausta mustapippurilla, suolalla ja meiramilla.
Puolita lehtitaikinalevyt niin, että saat yhteensä 16 neliötä. Jaa sienitäyte tasaisesti neliöille. Kostuta kevyesti neliön kaksi sivua ja taita kolmion muotoiseksi pasteijaksi. Painele saumat kiinni sormella ja lopuksi vielä haarukalla. Pistele pasteijat kevyesti haarukalla ja voitele kananmunalla tai kauramaidolla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan.
Osaston luetuimmat
- SEY vastustaa S-ryhmän tuontilihavalintoja: ”Tuontilihan on täytettävä Suomen eläinten hyvinvointistandardit”
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Lumi ja pakkanen eivät nujerra kotimaista varhaisperunasatoa – juhannuspöydän herkku on turvassa muovien ja harsojen alla