Ahvenfileet ja kylmä tomaattikastike
(4 alkupala-annosta)
3 suurta, kypsää tomaattia
1 dl mustia kivettömiä oliiveja
0,5 dl pieniä kapriksia tai noin 10 kpl suuria kapriksia
1 rkl oliiviöljyä
tuoretta oreganoa
muutama rouhaisu mustapippuria
8 ahvenfileetä
oliiviöljyä paistamiseen
ripaus suolaa
Upota tomaatit kiehuvaan veteen noin minuutiksi. Kaada vesi pois, nosta hiukan jäähtyneet tomaatit lautaselle ja kuori ne. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja kova keskiosa ja kuutioi hedelmäliha.
Hienonna oliivit ja kaprikset. Irrota oreganon lehdet varresta.
Sekoita tomaattikastikkeen ainekset kulhossa, mausta mustapippurilla ja nosta jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi.
Paista ahvenfileet oliiviöljyssä hiukan ruskehtaviksi ja mausta suolalla.
Kaada kastikkeesta ylimääräinen neste pois. Levitä kastike fileille, koristele annokset oreganon lehdillä ja tarjoa alkupalana.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja