Bouillabaisse
(4 annosta)
1 sipuli
1–2 valkosipulinkynttä
2–3 rkl oliiviöljyä
1 fenkoli (noin 250 g)
1 tölkki kokonaisia, kuorittuja tomaatteja
5 laakerinlehteä
1 tl kokonaisia mustapippureita
0,25 tl chilijauhetta
muutama timjaminoksa
puolen sitruunan mehu
1 l kalalientä
400 g vaaleaa kalaa fileinä (esim. ahven, kuha, särkikalat)
200 g äyriäisiä (esim. katkarapu, sinisimpukka)
Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota sipuleita siinä parin minuutin ajan. Suikaloi fenkoli, lisää kattilaan ja paista pari minuuttia.
Lisää säilyketomaatit liemineen, mausteet ja kalaliemi. Keitä kannen alla pienellä lämmöllä poreillen vähintään puoli tuntia. Pitkä haudutus tekee liemestä vielä maukkaamman.
Pilko kalafileet annospaloiksi ja lisää liemeen. Anna kiehua poreillen muutaman minuutin ajan, jotta kala kypsyy. Lisää lopuksi äyriäiset.
Tarjoa bouillabaisse tuoreen vaalean leivän kanssa.
Osaston luetuimmat
- S-ryhmä vetää myynnistä Rainbow-tuotteen – saattaa aiheuttaa allergisen reaktion
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Teemu Laurellin piimäkastike on aivan parasta – tarvitset vain muutaman ainesosan
- SEY vastustaa S-ryhmän tuontilihavalintoja: ”Tuontilihan on täytettävä Suomen eläinten hyvinvointistandardit”
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi