Pippuroitu peuranpaisti
(4–6 annosta)
1 valkohäntäpeuran sisäpaisti (n. 800–900 g)
2 rkl voita
vajaa 1 tl karkeaa suolaa
2 rkl neljän pippurin sekoitusta
Jos paisti on pakastettu, anna sen sulaa jääkaapissa parin vuorokauden ajan.
Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Ruskista pinnat nopeasti paistinpannulla voissa. Laita paisti pieneen uunivuokaan ja kaada päälle pannulle jäänyt ruskistunut voi. Hiero pintaan suolaa myllystä. Hierrä pippurisekoitus morttelissa karkeaksi rouheeksi ja taputtele rouhe tasaisesti paistin päälle.
Työnnä paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari ja laita paisti 150-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi. Ole tarkkana: sisälämpö ei saisi nousta yli 55 asteen, jotta paisti ei kuivu. Mittarin osoittama lämpö nousee pari astetta uunista ottamisen jälkeen.
Anna paistin hieman jäähtyä, ennen kuin leikkaat sen viipaleiksi.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- Leivo janssoninkiusaus piirakaksi – suolainen herkku sopii juhlapöytään
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Tekoäly loi ”täydellisen kahvin” – suomalaispaahtimolle tulvii tilauksia ulkomailta