Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Sileä sienikeitto

Sienikeitto herättää ruokahalun aterian aluksi.
Tilkka kahvia kruunaa sienikeiton maun.
Tilkka kahvia kruunaa sienikeiton maun. Kuva: Mari Ikonen

(4 alkukeittoannosta)

noin 20 g kuivattuja suppilovahveroita tai mustia torvisieniä

1 pieni sipuli

2 rkl rasvaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 rkl vehnäjauhoja

7 dl kasvislientä

1 dl kermaa

ripaus suolaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

ripaus rouhittua mustapippuria

4–8 rkl vahvaa kahvijuomaa

suolaa

Pinnalle:

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

ruohosipulisilppua

Murentele kuivatut sienet. Kuori sipuli ja silppua se hyvin hienoksi.

Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää sipuli­silppu ja kuullota, varo ruskistamasta. Ripottele päälle vehnäjauhot ja anna niiden kypsyä samalla sekoittaen. Sekoita mukaan hienoksi murennellut sienet.

Sekoita joukkoon kuuma kasvisliemi ja keitä noin 15 minuuttia. Lisää kerma.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mausta keitto suolalla, mustapippurilla ja kahvilla. Käytä kahvia ensin 4 rkl ja halutessasi lisää. Valmiissa keitossa kahvi ei varsinaisesti maistu mutta antaa pientä karvautta, joka täydentää sienten makua.

Annostele keitto kulhoihin ja koristele silputulla ruohosipulilla.

Vinkki! Jos haluat keitosta täysin sileää, soseuta se sauvasekoittimella.