Sileä sienikeitto
(4 alkukeittoannosta)
noin 20 g kuivattuja suppilovahveroita tai mustia torvisieniä
1 pieni sipuli
2 rkl rasvaa
2 rkl vehnäjauhoja
7 dl kasvislientä
1 dl kermaa
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
4–8 rkl vahvaa kahvijuomaa
suolaa
Pinnalle:
ruohosipulisilppua
Murentele kuivatut sienet. Kuori sipuli ja silppua se hyvin hienoksi.
Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää sipulisilppu ja kuullota, varo ruskistamasta. Ripottele päälle vehnäjauhot ja anna niiden kypsyä samalla sekoittaen. Sekoita mukaan hienoksi murennellut sienet.
Sekoita joukkoon kuuma kasvisliemi ja keitä noin 15 minuuttia. Lisää kerma.
Mausta keitto suolalla, mustapippurilla ja kahvilla. Käytä kahvia ensin 4 rkl ja halutessasi lisää. Valmiissa keitossa kahvi ei varsinaisesti maistu mutta antaa pientä karvautta, joka täydentää sienten makua.
Annostele keitto kulhoihin ja koristele silputulla ruohosipulilla.
Vinkki! Jos haluat keitosta täysin sileää, soseuta se sauvasekoittimella.
Osaston luetuimmat
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Atrian possufile palaa S-kaupan hyllyyn Pohjois-Savossa – aloite tuli osuuskaupan hallinnon sisältä
- Makeisten valmistaja kimmastui sokeriverosta: Tällainen on Persu's Makeis Sekoomus -karkkipussi
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus
- Vegaaninen vuohenjuusto nappasi vuoden suomalaisen elintarvikeinnovaatiopalkinnon – tältä se maistuu