Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Sienisalaatti

Sienisalaatti kuuluu monen joulupöytään.
Sienisalaatti on joulupöydän klassikko.
Sienisalaatti on joulupöydän klassikko. Kuva: Elina Lampela

4 dl suolasieniä

pieni punasipuli

1 dl ranskankermaa

2 rkl majoneesia

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 tl sitruunamehua

1 rkl tuoretta ruohosipulia

0,5 tl mustapippuria

Liota suolasieniä vedessä noin kahden tunnin ajan, kunnes ne maistuvat mielestäsi sopivan suolaisilta. Valuta ja puristele ylimääräinen vesi sienistä pois. Hienonna sienet.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita loput ainekset kulhossa, lisää sipulisilppu ja sienet. Anna sienisalaatin maustua noin 15 minuuttia. Tarkista suola.

Vinkki! Voit valmistaa sienisalaatin täysin kasvipohjaisena eli vegaanisena. Käytä silloin maitotuotteiden sijaan kaura- tai soijapohjaisia tuotteita ja valitse kanan­munaton majoneesi.