Sinappimunakoiso
2 munakoisoa
loraus oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Kastike:
4 rkl majoneesia
2 rkl ruokakermaa
1 rkl dijoninsinappia
1 tl omenaviinietikkaa
1 tl sokeria tai siirappia
0,5 tl mustapippuria
1 rkl kuivattua villiyrttiä, kuten nokkosta tai vuohenputkea
Halkaise munakoisot pituussuunnassa kahtia. Tee leikkuupintoihin ristikkomaiset viillot. Hiero pintoihin oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Paahda munakoisoja uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat täysin pehmeitä.
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Riivi munakoisojen sisus suikaleiksi ja lisää ne kastikkeeseen. Sekoita niin, että kastike peittää kaikki munakoisoviipaleet. Peitä astia ja anna sinappimunakoison maustua jääkaapissa vähintään kahden tunnin ajan.
Vinkki! Voit valmistaa sinappimunakoison täysin kasvipohjaisena eli vegaanisena. Käytä silloin maitotuotteiden sijaan kaura- tai soijapohjaisia tuotteita ja valitse kananmunaton majoneesi.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Leivo janssoninkiusaus piirakaksi – suolainen herkku sopii juhlapöytään
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla