Perinteinen madekeitto
Perinteinen madekeitto kuuluu sydäntalven ruokalistalle.
(neljä annosta)
noin 1,5 kg:n made
2 tl suolaa
8–10 maustepippuria
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
noin 4 dl vettä
10 perunaa
1 pieni sipuli
3–4 dl täysmaitoa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
tilliä (tuoretta, pakastettua tai kuivattua)
Tarjoiluun:
1–2 rkl voita
Leikkaa nyljetty ja perattu made suupaloiksi. Nosta madepalat kattilaan ja kaada vettä päälle sen verran, että kala juuri ja juuri peittyy. Lisää suola ja maustepippurit. Kiehauta. Nosta kypsät madepalat kattilasta sivuun reikäkauhalla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuori ja paloittele perunat ja silppua sipuli. Nosta perunat ja sipulisilppu liemeen, jossa kiehautit kalat, ja keitä perunat lähes kypsiksi.
Ruodi jäähtyneet madepalat ja laita ne keittoon, samoin silputtu tilli ja maito. Kiehauta. Lisää keittoon juuri ennen tarjoilua nokare voita ja anna sen sulaa.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja