Männynneulasmehu, mäntysiirappi ja mäntysnapsi
Männynneulasista voi valmistaa mehua, siirappia ja snapsia myös talvella. Keväällä kannattaa hyödyntää männynkerkät.
Männynneulasmehu
noin 2 l männynneulasia oksineen
7 l vettä
(2 tl sitruunahappoa)
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Laita neulaset ja vesi kattilaan, keitä tunnin verran ja siivilöi. Halutessasi voit lisätä hieman sitruunahappoa. Juoma säilyy suljetussa ämpärissä viileässä noin kuukauden.
Helppo mäntysiirappi
1 dl männynneulasia tai -kerkkiä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
2 dl hunajaa
Sekoita neulaset hunajan kanssa. Anna tekeytyä lasipurkissa viileässä pari viikkoa ennen käyttöä. Kääntele, sekoita tai ravistele purkkia päivittäin.
Mäntysnapsi
100 g hienoksi hakattuja, kuivia männynneulasia
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
5 dl alkoholia
Laita neulaset tiiviskantiseen purkkiin, pidä purkkia pimeässä. Ravista purkkia päivittäin kahden viikon ajan.
Vinkki! Männyn hartsit liukenevat paremmin väkeviin alkoholeihin, joten käytä vähintään 32-prosenttista viinaa.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- Leivo janssoninkiusaus piirakaksi – suolainen herkku sopii juhlapöytään
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Tekoäly loi ”täydellisen kahvin” – suomalaispaahtimolle tulvii tilauksia ulkomailta