Siankärsämösinappi, -graavilohi ja -tsatsiki
Siankärsämösinappi
2 dl sinappijauhetta
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl kermaa
2 rkl maustekurkkujen lientä
3 rkl hunajaa
1 dl olutta tai kermaa
2 kourallista hienonnettua, tuoretta siankärsämöä
Laita aineet kattilaan, sekoita koko ajan, kiehauta ja anna sitten vetäytyä tovi. Laita sinappi tiiviskantisiin purkkeihin.
Graavilohi
800 g–1 kg merilohta
1 dl siankärsämön kukkia ja lehtiä
3 rkl karkeaa, hyvälaatuista merisuolaa, kuten heinäsuolaa
(1 rkl raakaruokosokeria)
Aseta lohipala vuokaan nahkapuoli alaspäin ja ripottele mausteet sen pinnalle. Peitä vuoka ja anna lohen maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Leikkaa lohipala ohuiksi viipaleiksi ennen tarjoilua.
Siankärsämötsatsiki
puolikas tuorekurkku
250 g kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
1–2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl tuoretta tai 2 rkl kuivattua siankärsämöä hienonnettuna
suolaa maun mukaan
ripaus kuivattua minttua tai muutama oksa tuoretta minttua
1 rkl oliiviöljyä
Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja laita raaste siivilään valumaan. Ripottele pinnalle hieman suolaa. Anna seistä hetki ja pusertele irtoava neste pois. Siirrä kurkkuraaste kulhoon ja sekoita joukkoon jogurtti, hienonnettu valkosipuli ja siankärsämö. Mausta mintulla ja ripauksella suolaa. Kaada ennen tarjoilua pinnalle tilkka oliiviöljyä.
Osaston luetuimmat
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- SEY vastustaa S-ryhmän tuontilihavalintoja: ”Tuontilihan on täytettävä Suomen eläinten hyvinvointistandardit”
- Sairaanhoitaja Amanda päätti kokeilla kakuntekoa, mutta homma lähtikin laukalle ja johti tv-kisan voittoon sekä uuteen ammattiin – ”Hämmästyin omista kyvyistäni”
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun