Rukiinen nokkosnäkkileipä
(1 uunipellillinen)
1 l nokkosia + keitinvettä
3 dl ruisjauhoja
1 dl siemeniä (esim. auringonkukansiemeniä tai ratamon siemeniä)
3 dl vettä
1 dl öljyä
1 tl suolaa
Perkaa nokkoset ja poista niistä paksut varret. Huuhdo ne, keitä niitä muutaman minuutin ajan ja kaada vesi pois. Silppua ryöpätyt nokkoset saksilla.
Yhdistä kaikki taikina-ainekset kulhossa ja sekoita tasaiseksi. Taikinan pitäisi olla kuin paksua pannukakkutaikinaa.
Pane uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja levitä taikina tasaisesti paperille ohueksi levyksi.
Anna näkkärin kuivua uunissa noin tunnin ajan. Voit halutessasi ruuduttaa pinnan veitsellä noin 15 minuutin paistamisen jälkeen. Raota välillä uuninluukkua, jotta kosteus poistuu. Jos pinta alkaa ruskistua selvästi, pane päälle toinen leivinpaperi ja laske lämpöä hiukan.
Säilytä näkkäri kuivassa paikassa.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Leivo janssoninkiusaus piirakaksi – suolainen herkku sopii juhlapöytään
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja