Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Flunssantorjuntajuoma variksenmarjasta

Kuumennettu juoma on hyvä ensiapu vilustumisen yllättäessä. Muutoin mehu sopii vitamiinijuomaksi.
Variksenmarjan paras keruuaika on elo-syyskuulla.
Variksenmarjan paras keruuaika on elo-syyskuulla. Kuva: Maarit Cederberg

6 l variksenmarjoja

1,5 l vettä

2 tl viinihappoa

sokeria tai hunajaa maun mukaan

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Survo puhtaat marjat tai jauha ne teholeikkurilla soseeksi. Kaada kiehuvan kuuma vesi marjasurvoksen joukkoon. Anna mehustua seuraavaan päivään astiassaan.

Siivilöi marjat puhtaaseen astiaan kaksinkertaisen sideharson tai kookkaan, tiuhan siivilän läpi. Lisää mehuun viinihappo ja halutessasi sokeria tai hunajaa maun vuoksi. Jätä mehu peitettynä käymään viideksi vuorokaudeksi huoneenlämpöön. Siivilöi mehu uudestaan ja pullota se kuumennettuihin pulloihin. Säilytä viileässä.