Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Leivitettyä haukea ja piparjuurikastiketta

Huolellisesti fileoitu hauki on herkullista pikaruokaa.
Piparjuurihauki on perinteinen kalaruoka. Tämä on sen helppo pikaruokaversio.
Piparjuurihauki on perinteinen kalaruoka. Tämä on sen helppo pikaruokaversio. Kuva: Mari Ikonen

(4 annosta)

2 ruodotonta haukifileetä

1 dl ruisjauhoja

1 tl suolaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paistamiseen:

50 g voita

Kastike:

150 g ranskankermaa tai kermaviiliä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

3–4 tl piparjuuritahnaa

1 tl sokeria

2 tl sinappia

nippu tuoretta tilliä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tee ensin kastike: Mausta ranskankerma piparjuuritahnalla, sokerilla, sinapilla ja silputulla tillillä. Anna maustua jääkaapissa vähintään vartin.

Laita ruisjauhot syvälle lautaselle ja mausta ne suolalla. Paloittele haukifileet isoiksi suupaloiksi ja kierittele palat yksitellen jauhoissa.

Paista kalapalat paistinpannulla voissa kullanruskeiksi ja tarjoa piparjuurikastikkeen ja esimerkiksi vihreän salaatin kanssa.