Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Helpot kaura-jauhosavikkapihvit

Pihveihin voi käyttää tuoreita tai kuivattuja jauhosavikan lehtiä.
Jauhosavikka kannattaa ryöpätä ennen käyttöä.
Jauhosavikka kannattaa ryöpätä ennen käyttöä. Kuva: Maarit Cederberg / VL-arkisto

5 dl tuoreita tai 1,5 dl kuivattuja jauhosavikan lehtiä

5 dl kaurahiutaleita

6 dl vettä

1 sipuli

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

suolaa

mausteita maun mukaan

ruis- tai korppujauhoja

voita

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Jos käytät kuivattuja lehtiä, kiehauta vesi ja kaada se astiaan murskattujen lehtien päälle. Lisää kaurahiutaleet. Jos käytät tuoreita lehtiä, ryöppää niitä runsaassa vedessä 10 sekuntia, valuta, silppua ja sekoita vedessä turvotettujen kaurahiutaleiden kanssa.

Silppua sipuli ja kuullota se voissa. Lisää massaan sipuli sekä suolaa ja muita mausteita makusi mukaan. Muotoile massasta pihvejä ja leivitä ne ruis- tai korppujauhoissa ja paista runsaassa voissa.