Yrttiset hirvipullat ja helppo tomaattikastike
(6 annosta)
3 dl kermaa
4–5 viipaletta hiukan kuivahtanutta vaaleaa leipää
2 sipulia
170 g amerikanpekonia
1 rkl voita
700 g hirven jauhelihaa
2 kananmunaa
nippu tuoretta persiljaa
nippu tuoretta timjamia
1,5 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
Kaada kerma kulhoon ja murenna siihen leipä, anna turvota. Silppua persilja ja riivi timjaminlehdet oksista.
Kuori ja silppua sipulit ja hienonna pekonisuikaleet. Kypsennä sipuli- ja pekonisilppua miedolla lämmöllä paistinpannulla nokareessa voita. Anna jäähtyä.
Lisää kerma-leipäseokseen jauheliha, munat, sipuli-pekonisilppu ja mausteet. Vaivaa taikinaksi ja laita se puoleksi tunniksi jääkaappiin.
Pyörittele taikina lihapulliksi ja paista ne 200-asteisessa uunissa (noin 15 minuuttia) tai pienissä erissä paistinpannulla voissa.
Tarjoa tomaattikastikkeen ja vaikkapa täysjyväpastan kanssa.
Helppo tomaattikastike
(6 annosta)
2 valkosipulinkynttä
2 rkl ruokaöljyä
2 tölkkiä tomaattimurskaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
kourallinen silputtua tuoretta basilikaa
mustapippuria myllystä
(pieni pala chilipaprikaa silputtuna)
Kuori valkosipulinkynnet, paloittele ne ja kuullota miedolla lämmöllä kattilassa tilkassa ruokaöljyä. Lisää tomaattimurska ja mausteet ja anna kiehua kannen alla hiljaisella tulella puolesta tunnista tuntiin. Soseuta kastike esimerkiksi sauvasekoittimella ja tarjoa hirvipullien kanssa.
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Tässä klapissa riittää purtavaa – pääsiäsherkku vailla vertaa
- Pääsiäinen nostaa yhden yrtin kysyntää satoja prosentteja – näin perinnejuhla näkyy suomalaisten ostoskoreissa
- Tällä ohjeella valmistuu aito, perinteinen pasha
- Stifado eli kreikkalainen lammaspata