Kurkkua hoitava jäkälämehu
Keitä islanninjäkälästä eli isohirvenjäkälästä kuumaa juomaa.
1 kourallinen islanninjäkälää
1 tl ruokasoodaa + 5 dl vettä
2 dl vettä
kourallinen karpaloita
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Keitä jäkälää soodavedessä puolisen tuntia. Kaada soodavesi pois ja huuhdo jäkälä. Keitä jäkälä uudestaan 2 dl:ssa vettä. Lisää kourallinen karpaloita ja kiehauta. Valuta mehu mukiin ja nauti kulauksin kurkkukipuun ja käheyteen.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- Leivo janssoninkiusaus piirakaksi – suolainen herkku sopii juhlapöytään
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Tekoäly loi ”täydellisen kahvin” – suomalaispaahtimolle tulvii tilauksia ulkomailta