Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Lanttu-tattaripihvit ja ruusukaali-pinaattimuhennos

Tämän täysin kasvipohjaisen annoksen voit loihtia kotimaisista raaka-aineista.
Ruusukaali-pinaattimuhennos on mehevä kaveri lanttupihveille.
Ruusukaali-pinaattimuhennos on mehevä kaveri lanttupihveille. Kuva: Elina Lampela

Lanttu-tattaripihvit

(12 pientä pihviä)

noin puolen kilon painoinen lanttu

1 dl kokonaisia tattarisuurimoita

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 punasipuli

3 valkosipulinkynttä

2 rkl pellavansiemenrouhetta

1 rkl oluthiivahiutaleita

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 dl vaaleaa leipää murusina

1 tl rouhittua mustapippuria

0,5 tl rouhittua viherpippuria

1 tl savupaprikajauhetta

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 tl kuivattua timjamia

1,5 tl suolaa

1 rkl balsamietikkaa

0,5 dl silputtua persiljaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

0,5 dl silputtua ruohosipulia

Paistamiseen:

rypsiöljyä

Kuori lanttu ja paloittele se pieniksi kuutioiksi. Keitä lanttukuutiot lähes kypsiksi. Kaada keitinvesi pois. Survo kuutioita hieman sauvasekoittimella, älä kuitenkaan tee muusia vaan jätä mukaan sattumia.

Mittaa tattarisuurimot siivilään ja huuhtele ne juoksevan veden alla. Kiehauta kattilassa noin 3 dl vettä ja keitä tattaria kymmenen minuuttia, kunnes se on kypsää. Kaada keitinvesi pois, mikäli sitä jäi kattilaan.

Pilko punasipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljytilkassa pannulla.

Mittaa kulhoon pellavansiemenrouhe, oluthiivahiutaleet, leivänmurut ja kaikki mausteet. Sekoita hyvin. Lisää keitetty tattari, lanttusose, kuullotetut sipulit ja balsamietikka. Silppua persilja ja ruohosipuli. Lisää ne lopuksi seokseen ja sekoita tasaiseksi.

Pyörittele taikinasta 12 pientä pihviä ja paista ne molemmin puolin kauniin ruskeiksi öljyssä pannulla.

Ruusukaali-pinaattimuhennos

(4 annosta)

500 g ruusukaalia

250 g tuoretta pinaattia

2 rkl rypsiöljyä

2,5 dl kaurakermaa

2 rkl vehnäjauhoja

4 rkl vettä

0,5 tl rouhittua mustapippuria

1 tl suolaa

0,5 dl ruohosipulia

Leikkaa ruusukaaleista kannat ja poista uloimpia lehtiä tarvittaessa. Leikkaa ruusukaalit kahteen tai neljään osaan koosta riippuen. Huuhtele pinaatti huolella.

Kuumenna rypsiöljy kasarissa. Paista ruusukaaleja keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää pinaatinlehdet ja jatka paistamista, kunnes ruusukaalit ovat pehmenneet. Kaada joukkoon kaurakerma ja pienennä lämpöä.

Sekoita 2 rkl vehnäjauhoja ja 4 rkl vettä. Kaada suurus muhennoksen joukkoon koko ajan hämmentäen. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Silppua sekaan ruohosipulia ja anna hautua pari minuuttia.