Mademuhennos toscanalaiseen tapaan
(4 annosta)
noin 1,5 kg:n made
vettä
2 tl merisuolaa
2 porkkanaa
1 suuri sipuli
2 sellerinvartta
5 valkosipulinkynttä
1 paprika
1 dl oliiviöljyä
1 tölkki kokonaisina säilöttyjä tomaatteja
2,5 dl kuivaa valkoviiniä
myllystä rouhittua mustapippuria
1 chili
1 rkl kapriksia
Koristeluun:
nippu persiljaa
kapriksia
timjamia
Leikkaa nyljetty made paloiksi. Nosta kalapalat kattilaan ja kaada päälle vettä sen verran, että palat peittyvät. Lisää suola.
Kuori porkkanat ja sipuli. Leikkaa porkkanat, puolikas sipuli, sellerinvarret ja kaksi valkosipulinkynttä paloiksi ja lisää kasvispalat kalojen kanssa kattilaan. Kuumenna ja keitä aineksia hiljaisella lämmöllä 20–30 minuuttia. Jäähdytä.
Leikkaa loppu sipuli ja valkosipulinkynnet sekä paprika kuutioiksi ja kuullota kuutiot pannulla oliiviöljyssä. Valuta säilyketomaatit, leikkaa ne paloiksi ja lisää pannulle sipuli- ja paprikapalojen kanssa. Kuumenna aineksia 5 minuuttia. Sekoita.
Lisää valkoviini ja kuumenna hiljalleen 10 minuuttia.
Siivilöi kalojen keittoliemi ja kaada liemi pannulle sipuli-paprika-tomaatti-paistoksen päälle. Nosta lopuksi kalapalat muhennoksen päälle. Mausta muhennos mustapippurilla, chilillä ja kapriksilla.
Kuumenna vielä hetki. Leikkaa persilja hienoksi silpuksi ja ripottele silppu muhennoksen päälle. Tarkista maku. Koristele kapriksilla ja timjamilla.
Vinkki! Kalojen keittoliemen kasviksia ei yleensä lisätä itse muhennokseen, mutta ne voi käyttää esimerkiksi toisen kalaruoan lisukkeena.
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Sairaanhoitaja Amanda päätti kokeilla kakuntekoa, mutta homma lähtikin laukalle ja johti tv-kisan voittoon sekä uuteen ammattiin – ”Hämmästyin omista kyvyistäni”
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Urheilijoiden luottovälipala taipuu myös jälkiruokaan
- Teemu Laurellin piimäkastike on aivan parasta – tarvitset vain muutaman ainesosan
- Vegaaninen vuohenjuuston korvike nappasi vuoden suomalaisen elintarvikeinnovaatiopalkinnon – tältä se maistuu