Madeseljanka
(2 annosta)
400 g nyljettyä madetta
2 rkl sitruunamehua
8 dl vähäsuolaista kalalientä
1 sipuli
1 porkkana
1 sellerinvarsi
1 rkl öljyä
1 tl valkosipulijauhetta
2 dl tomaattimurskaa
1 pieni suolakurkku
1–2 tl kapriksia
1 dl oliiveja
Lisukkeeksi:
smetanaa
Leikkaa made paloiksi ja mausta palat sitruunamehulla. Laita madepalat kattilaan kalaliemeen ja kuumenna liemi hitaasti kiehuvaksi.
Kuori ja silppua sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa se suikaleiksi ja varsiselleri ohuiksi viipaleiksi. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä. Lisää valkosipulijauhe ja tomaattimurska ja kiehauta. Hauduta 5–7 minuuttia kannen alla.
Leikkaa suolakurkku kuutioiksi ja lisää kattilaan, samoin kaprikset ja oliivit.
Siivilöi kypsät madepalat kalaliemestä ja poista niistä ruodot. Kaada kalaliemi kasvisten päälle kattilaan. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja lisää mukaan madepalat. Keiton makua syventää nokare smetanaa.
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Lieksalaisvalmistaja sai samppanjalakimiehet niskaansa pashan takia – ”Kupliakaan ei saanut näkyä pakkauksessa”
- Tässä klapissa riittää purtavaa – pääsiäsherkku vailla vertaa
- Näillä neuvoilla kaupan ruukkuyrtti kukoistaa koko kesän – katso video ja nauti sadosta
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Stifado eli kreikkalainen lammaspata