Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Madeseljanka

Kansallisena kalakeittopäivänä nautitaan madeseljankaa.
Talven pilkkimade sopii hyvin täyteläisen makuiseen seljankaan.
Talven pilkkimade sopii hyvin täyteläisen makuiseen seljankaan. Kuva: Johanna Kokkola

(2 annosta)

400 g nyljettyä madetta

2 rkl sitruunamehua

8 dl vähäsuolaista kalalientä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 sipuli

1 porkkana

1 sellerinvarsi

1 rkl öljyä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 tl valkosipulijauhetta

2 dl tomaattimurskaa

1 pieni suolakurkku

1–2 tl kapriksia

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 dl oliiveja

Lisukkeeksi:

smetanaa

Leikkaa made paloiksi ja mausta palat sitruunamehulla. Laita madepalat kattilaan kalaliemeen ja kuumenna liemi hitaasti kiehuvaksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuori ja silppua sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa se suikaleiksi ja varsiselleri ohuiksi viipaleiksi. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä. Lisää valkosipulijauhe ja tomaattimurska ja kiehauta. Hauduta 5–7 minuuttia kannen alla.

Leikkaa suolakurkku kuutioiksi ja lisää kattilaan, samoin kaprikset ja oliivit.

Siivilöi kypsät madepalat kalaliemestä ja poista niistä ruodot. Kaada kalaliemi kasvisten päälle kattilaan. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja lisää mukaan madepalat. Keiton makua syventää nokare smetanaa.