Retkiruoka: Herne-nokkosohratto
Herne-nokkosohratto on täyttävä kasvisruoka vaellukselle.
(2 annosta)
1 dl täysjyväohraa
1 dl hernerouhetta (Milletti)
1 dl kuivattua nokkosta
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
1 kasvisliemikuutio
1 tl paprikamaustetta
0,5 tl mustapippuria
1 tl timjamia
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
0,75 tl chilijauhetta
Lisäksi:
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl cashewpähkinöitä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Mittaa kaikki ainekset tiiviiseen pussiin öljyä ja pähkinöitä lukuun ottamatta. Pakkaa öljy ja pähkinät erikseen. Retkikohteessa kaada pussin sisältö retkikeittimen kattilaan ja lisää 6 dl vettä. Keitä noin 8 minuuttia. Nauti ruoka pähkinöiden ja öljyn kera.
Vinkki! Hernerouheen sijasta voit kokeilla mustia belugalinssejä. Tällöin keittoaika on noin 25 minuuttia.
Osaston luetuimmat
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- SEY vastustaa S-ryhmän tuontilihavalintoja: ”Tuontilihan on täytettävä Suomen eläinten hyvinvointistandardit”
- Sairaanhoitaja Amanda päätti kokeilla kakuntekoa, mutta homma lähtikin laukalle ja johti tv-kisan voittoon sekä uuteen ammattiin – ”Hämmästyin omista kyvyistäni”
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi