Retkiruoka: Riisiä ja kuivalihaa
Kuivaliha ja kuivatut keittojuurekset ovat tämän ruuan pääraaka-aineet.
(2 annosta)
1,5 dl basmatiriisiä (keittoaika 10 min)
1 dl kuivattuja keittojuureksia
80 g kuivalihaa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
1 kasvisliemikuutio
0,5 tl mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl timjamia
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Lisäksi:
0,5 dl oliiviöljyä
Mittaa kaikki ainekset tiiviiseen pussiin öljyä lukuun ottamatta. Silppua kuivalihaa tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Retkikohteessa kaada pussin sisältö retkikeittimen kattilaan ja lisää 5 dl vettä. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Viimeistele ruoka lorauksella öljyä.
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Lieksalaisvalmistaja sai samppanjalakimiehet niskaansa pashan takia – ”Kupliakaan ei saanut näkyä pakkauksessa”
- Tässä klapissa riittää purtavaa – pääsiäsherkku vailla vertaa
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Näillä neuvoilla kaupan ruukkuyrtti kukoistaa koko kesän – katso video ja nauti sadosta
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Stifado eli kreikkalainen lammaspata