Voikukka-perunasalaatti
Tähän perunasalaattiin voit käyttää+ voikukanlehtiä ja halutessasi myös voikukannuppuja.
5 keitettyä perunaa
1 sipuli
1 omena
5–15 voikukanlehteä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
100 g fetajuustoa
1 punainen ja 1 vihreä paprika
(1 dl pieniä voikukannuppuja)
Kastike:
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl vettä
2 rkl öljyä
1 murskattu valkosipulinkynsi
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
0,5–1 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
pippuria maun mukaan
Kuori keitetyt, jäähtyneet perunat ja leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se ja omena ohuiksi viipaleiksi. Hienonna voikukanlehdet. Paloittele paprikat ja fetajuusto. Keitä voikukannuppuja noin 5 minuuttia miedossa suolavedessä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Laita kaikki ainekset kerroksittain kulhoon. Sekoita kastike ja kaada se salaatin päälle. Siirrä salaatti viileään maustumaan muutamaksi tunniksi.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Leivo janssoninkiusaus piirakaksi – suolainen herkku sopii juhlapöytään
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja