Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Voikukkasima

Voikukan terälehdet sopivat ihanasti simaan. Niitä voi käyttää myös salaateissa, salaatinkastikkeissa, munakkaissa ja leivonnaisissa.
Vastapoimittujen voikukkien kannattaa antaa olla tunnin ajan varjossa, jotta pienet hyönteiset häipyvät.
Vastapoimittujen voikukkien kannattaa antaa olla tunnin ajan varjossa, jotta pienet hyönteiset häipyvät. Kuva: Johannes Tervo / VL-arkisto

2,5 l voikukankukkia

5 l vettä tai mahlaa

50 g fariinisokeria tai 0,5 dl siirappia

350 g sokeria

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 luomusitruuna

0,5 tl kuivahiivaa

rusinoita

Erottele terälehdet kukkien vihreistä osista. Keitä 2 litraa vettä terälehtien kanssa noin 10 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ota kannellinen ämpäri ja laita sokerit siihen, siivilöi liemi päälle. Lisää pesty, kuorittu ja viipaloitu sitruuna ja loput vedestä. Tarkista, että liemi on noin 40-asteista, ja ripottele hiiva pinnalle. Laita kansi ämpärin päälle ja jätä se raolleen. Anna käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Siivilöi juoma, pullota puhtaisiin pulloihin ja laita pullot kylmään. Lisää 3–6 rusinaa jokaiseen pulloon. Sima on valmista nautittavaksi, kun rusinat ovat nousseet pintaan.