Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ruusumarmeladi

Ruusun terälehdistä syntyy aromikasta marmeladia.
Ruusun terälehtien maku sopii erityisen hyvin yhteen raparperin, persikan, kardemumman, sitruunan ja marjojen kanssa.
Ruusun terälehtien maku sopii erityisen hyvin yhteen raparperin, persikan, kardemumman, sitruunan ja marjojen kanssa. Kuva: Maarit Cederberg / VL-arkisto

20–30 ruusunkukan terälehdet

5 dl vettä

500 g sokeria

1 sitruunan tai 2 limetin raastettu kuori ja mehu

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Keitä vesi ja sokeri sakeaksi ja lisää terälehdet (puhdista vain, jos olet kerännyt terälehdet maasta) ja sitruunamehu. Kiehauta seos ja laske lämpötila miedoimmalle mahdolliselle. Hauduta noin tunti, hämmennä usein hauduttamisen aikana. Tölkitä puhtaisiin lasipurkkeihin.