Paistettua kyyhkynrintaa ja katajanmarjakastiketta
Paistettua kyyhkynrintaa
(4 annosta)
100 g voita
2 valkosipulinkynttä
5 timjaminoksaa
8 kyyhkynrintaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Keitä ensin katajanmarjakastike valmiiksi odottamaan (ohje alla).
Sulata voita pannulla, kunnes se vaahtoaa ja ruskistuu kevyesti. Murskaa valkosipulinkynnet ja laita murska pannuun timjaminoksien kanssa maustamaan paistovoita.
Paista maustetussa voissa kyyhkynrintoja 1–1,5 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla ja kääri kyyhkynrinnatfolioon vetäytymään viideksi minuutiksi.
Tarjoa katajanmarjakastikkeen ja esimerkiksi kantarellirisoton kera.
Katajanmarjakastike
(4 annosta)
1 porkkana
1 sipuli
1 pieni palsternakka
puolikas pieni juuriselleri
1 dl tummaa balsamietikkaa
3 dl punaviiniä
1 l kanalientä
5 timjaminoksaa
5 katajanmarjaa
10 kokonaista mustapippuria
1 tl suolaa
(1–2 rkl Maizena-suurustetta)
Kuori ja paloittele juurekset. Paahda juureksiin väriä kuivassa kattilassa kevyesti sekoitellen noin 5 minuuttia.
Kaada balsamietikka kattilaan juuresten päälle ja lisää sitten punaviini. Keitä nestettä, kunnes siitä on jäljellä puolet.
Lisää kanaliemi ja mausteet. Keitä jälleen neste puoleen tilavuudestaan. Siivilöi kastike, mausta suolalla ja suurusta tarvittaessa maissitärkkelyksellä.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Leivo janssoninkiusaus piirakaksi – suolainen herkku sopii juhlapöytään
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja