Tilliliha kielestä
(3–4 annosta)
hirvenvasan kielen paksu pää
5 dl keitinlientä
5 dl keitinlientä
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
1 tl sokeria
(ripaus jauhettua valkopippuria)
1 dl kermaa
1 dl silputtua tilliä
Paloittele keitetyn kielen paksumpi pää suupaloiksi.
Sekoita 1 dl kielen keitinlientä ja vehnäjauhot tasaiseksi jauhosuurukseksi. Laita loppu keitinliemi pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada suurus ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Keitä samalla sekoittaen viitisen minuuttia.
Mausta kastike sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja silputulla tillillä sekä halutessasi pienellä ripauksella valkopippuria. Sekoita joukkoon lopuksi kerma. Maista ja lisää tarvittaessa sitruunaa tai sokeria. Tillilihan pitää olla vienosti hapanimelää.
Lisää lihapalat kastikkeeseen ja kuumenna. Tarjoa perunamuusin ja keitettyjen kasvisten kanssa, koristele tuoreella tillillä.
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Makeisten valmistaja kimmastui sokeriverosta: Tällainen on Persu's Makeis Sekoomus -karkkipussi
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus
- Vegaaninen vuohenjuuston korvike nappasi vuoden suomalaisen elintarvikeinnovaatiopalkinnon – tältä se maistuu
- Teemu Laurellin piimäkastike on aivan parasta – tarvitset vain muutaman ainesosan