Glögiä variksenmarjoista, mustikasta ja puolukasta
Kaarnikka-mustikkaglögi
(4 annosta)
4 dl variksenmarjoja
4 dl mustikoita
6 dl vettä
1 kanelitanko
1 tl kardemummaa
1 dl tummaa sokeria
Mittaa marjat ja vesi kattilaan. Kiehauta ja lisää kanelitanko ja kardemumma. Keitä 5 minuuttia. Siivilöi ja mausta glögi sokerilla. Tarjoa kuumana.
Puolukkaglögi
(4 annosta)
5 dl puolukoita
6 dl kuumaa vettä
0,5 tl sitruunahappoa
2 tähtianista
4 cm:n pala tuoretta inkivääriä viipaleina
1 dl sokeria
Survo puolukoita hieman ja kaada niiden päälle kattilaan kuuma vesi. Lisää sitruunahappo, tähtianis ja inkivääriviipaleet ja anna juoman maustua seuraavaan päivään. Sekoita ja siivilöi. Mausta glögi sokerilla ja kuumenna ennen tarjoilua.
Vinkki! Käytä glögien siivilöinnistä ylijääneet marjojen kuoret smoothieen tai leipätaikinaan. Huuhtele ja kuivaa tähtianikset ja kanelitanko seuraavaa käyttöä varten.
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Makeisten valmistaja kimmastui sokeriverosta: Tällainen on Persu's Makeis Sekoomus -karkkipussi
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus
- Atrian possufile palaa S-kaupan hyllyyn Pohjois-Savossa – aloite tuli osuuskaupan hallinnon sisältä
- Vegaaninen vuohenjuuston korvike nappasi vuoden suomalaisen elintarvikeinnovaatiopalkinnon – tältä se maistuu