Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Glögiä variksenmarjoista, mustikasta ja puolukasta

Joulun raikkain glögi keitetään metsämarjoista.
Pakastemarjoista valmistetun glögin voi maustaa perinteisillä glögimausteilla.
Pakastemarjoista valmistetun glögin voi maustaa perinteisillä glögimausteilla. Kuva: Johanna Kokkola

Kaarnikka-mustikkaglögi

(4 annosta)

4 dl variksenmarjoja

4 dl mustikoita

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

6 dl vettä

1 kanelitanko

1 tl kardemummaa

1 dl tummaa sokeria

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mittaa marjat ja vesi kattilaan. Kiehauta ja lisää kanelitanko ja kardemumma. Keitä 5 minuuttia. Siivilöi ja mausta glögi sokerilla. Tarjoa kuumana.

Puolukkaglögi

(4 annosta)

5 dl puolukoita

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

6 dl kuumaa vettä

0,5 tl sitruunahappoa

2 tähtianista

4 cm:n pala tuoretta inkivääriä viipaleina

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 dl sokeria

Survo puolukoita hieman ja kaada niiden päälle kattilaan kuuma vesi. Lisää sitruunahappo, tähtianis ja inkivääriviipaleet ja anna juoman maustua seuraavaan päivään. Sekoita ja siivilöi. Mausta glögi sokerilla ja kuumenna ennen tarjoilua.

Vinkki! Käytä glögien siivilöinnistä ylijääneet marjojen kuoret smoothieen tai leipätaikinaan. Huuhtele ja kuivaa tähtianikset ja kanelitanko seuraavaa käyttöä varten.