Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Punajuurta, mantelijuustoa ja yrttiöljyä

Punajuurialkupala sopii myös vegaanista ruokavaliota noudattaville illallisvieraille.
Mantelijuusto ja yrttiöljy sointuvat kauniisti yhteen punajuuren maun kanssa.
Mantelijuusto ja yrttiöljy sointuvat kauniisti yhteen punajuuren maun kanssa. Kuva: Elina Lampela

(4 alkupala-annosta)

2 pientä punajuurta (noin 200 g)

2 rkl suolaa

noin litra vettä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mantelijuusto:

0,5 dl sitruunamehua

0,5 dl auringonkukkaöljyä

1 dl vettä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 tl suolaa

3,5 dl mantelijauhoja

2 valkosipulinkynttä

1 tl kuivattua nokkosta

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Yrttiöljy:

0,5 dl auringonkukkaöljyä

ruukku tuoretta salviaa

1 dl tuoretta persiljaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 rkl kuivattua nokkosta

puolikkaan sitruunan mehu

0,5 tl balsamietikkaa

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

Aloita valmistamalla mantelijuusto: Mittaa kaikki ainekset sauva- tai tehosekoittimen kulhoon ja survo massa täysin tasaiseksi. Öljyä pieni uunivuoka (noin 15 x 15 cm). Levitä massa vuokaan noin kolmen sentin paksuiseksi kerrokseksi. Paista juustoa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 50–60 minuuttia, kunnes juuston pinta on ruskistunut ja se tuntuu keskeltä kiinteältä. Anna mantelijuuston jäähtyä hyvin ennen kuin leikkaat sen.

Pese punajuuret. Keitä punajuuria suolavedessä noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Jäähdytä kypsät punajuuret kylmässä vedessä.

Valmista yrttiöljy mittaamalla kaikki ainekset sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Aja seos sileäksi. Tarkista suola.

Kuori jäähtyneet punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Asettele neljälle alkupalalautaselle punajuurisiivuja ja mantelijuustokuutioita. Lusikoi päälle yrttiöljyä ja koristele muutamalla salvianlehdellä.

Vinkki! Käytä mantelijuuston sijaan mietoa kotijuustoa tai kokeile suolaista halloumia.

Metsäpalvelu

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.