Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Porkkana-siemennäkkäri

Siemennäkkileipätaikinaan lisätään porkkanaa ja nokkosta.
Porkkana antaa siemennäkkileivälle kauniin värin.
Porkkana antaa siemennäkkileivälle kauniin värin. Kuva: Elina Lampela

(pellillinen)

2 keskikokoista porkkanaa

1 dl auringonkukansiemeniä

1 dl pellavansiemeniä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 dl kaurahiutaleita

2 dl kaurajauhoja

1 tl suolaa

2 tl kuivattua nokkosta

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 dl kiehuvaa vettä

1 dl rypsiöljyä

Kuori ja raasta porkkanat. Mittaa raasteen joukkoon siemenet, hiutaleet ja jauhot, suola ja kuivattu nokkonen. Kiehauta vesi. Lisää taikinaan öljy ja lämmin vesi. Sekoita lusikalla nopeasti tasaiseksi.

Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle noin puolen sentin paksuiseksi, tasaiseksi levyksi. Leikkaa levy veitsellä sopivan kokoisiksi leipäpaloiksi, älä kuitenkaan leikkaa aivan pohjaan asti.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paista 150 asteessa noin tunti. Tarkkaile kuitenkin jo aiemmin, että näkkäri ei pala. Kun näkkäri on ruskistunut, sammuta uuni.

Nosta näkkäri leivinpaperin päällä uuniin ritilälle. Jätä uunin luukku auki ja anna näkkärin jäähtyä ja kovettua. Paloittele levy leipäsiksi.

Tarjoa mantelijuuston tai muun pehmeän juuston sekä sienihillon kanssa.

Sienihillon resepti.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mantelijuuston resepti.