Porkkana-siemennäkkäri
(pellillinen)
2 keskikokoista porkkanaa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
2 dl kaurajauhoja
1 tl suolaa
2 tl kuivattua nokkosta
1 dl kiehuvaa vettä
1 dl rypsiöljyä
Kuori ja raasta porkkanat. Mittaa raasteen joukkoon siemenet, hiutaleet ja jauhot, suola ja kuivattu nokkonen. Kiehauta vesi. Lisää taikinaan öljy ja lämmin vesi. Sekoita lusikalla nopeasti tasaiseksi.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle noin puolen sentin paksuiseksi, tasaiseksi levyksi. Leikkaa levy veitsellä sopivan kokoisiksi leipäpaloiksi, älä kuitenkaan leikkaa aivan pohjaan asti.
Paista 150 asteessa noin tunti. Tarkkaile kuitenkin jo aiemmin, että näkkäri ei pala. Kun näkkäri on ruskistunut, sammuta uuni.
Nosta näkkäri leivinpaperin päällä uuniin ritilälle. Jätä uunin luukku auki ja anna näkkärin jäähtyä ja kovettua. Paloittele levy leipäsiksi.
Tarjoa mantelijuuston tai muun pehmeän juuston sekä sienihillon kanssa.
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Lieksalaisvalmistaja sai samppanjalakimiehet niskaansa pashan takia – ”Kupliakaan ei saanut näkyä pakkauksessa”
- Tässä klapissa riittää purtavaa – pääsiäsherkku vailla vertaa
- Näillä neuvoilla kaupan ruukkuyrtti kukoistaa koko kesän – katso video ja nauti sadosta
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Stifado eli kreikkalainen lammaspata