Täytetyt letut
(4 annosta)
5 dl maitoa
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Paistamiseen:
voita tai ruokaöljyä
Täyte:
1 iso sipuli
1 iso porkkana
1 rkl voita tai öljyä
300 g hirvenjauhelihaa
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
100 g tuorejuustoa (esim. yrttimaustettua)
Päälle:
100 g juustoraastetta
Sekoita lettutaikina ja anna sen turvota puolisen tuntia. Paista taikina suuriksi ohukaisiksi.
Kuori ja silppua sipuli, pese ja kuori porkkana ja raasta hienoksi raasteeksi. Kuullota kasvisseosta paistinpannulla voissa tai öljyssä, lisää sitten hirvenjauheliha ja kypsennä sekoitellen. Lisää lopuksi tuorejuusto nokareina ja mausta täyte suolalla ja pippurilla.
Täytä letut kääryleiksi tai nyyteiksi ja laita ne uuninkestävään, laakeaan astiaan. Ennen tarjoilua ripota päälle juustoraastetta ja kuumenna lettukääröjä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.
Osaston luetuimmat
- Kesko ja Lidl sianlihakohusta: Atria pysyy hyllyissä
- Atrian possufile palaa S-kaupan hyllyyn Pohjois-Savossa – aloite tuli osuuskaupan hallinnon sisältä
- Atrian possunfilee katosi S-ryhmän hyllyistä – tilalle tuli tanskalainen Coop
- Lukijalta: Vesijalanjäljestä ollaan tekemässä uusi keino syyllistää maataloutta
- Porsaanreikä S-ryhmän vastuullisuuslinjauksessa: Sallii saparoiden typistämisen, jos sikatilan tavoitteena on typistämisestä luopuminen
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- S-ryhmä vaihtoi Atrian sianlihan ulkomaiseen – asiantuntija: ”Edullisuus tuntuu olevan tällä hetkellä tärkeintä”