Karpalo-omenachutney
Chutney sopii muun muassa liharuokien täydentäjäksi sekä juustojen kaveriksi.
1 suuri punasipuli
2 suurta, kirpeää omenaa
2 rkl rypsiöljyä
200 g karpaloita
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
1,5 dl vettä
2 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
2 rkl balsamietikkaa
3 dl sokeria
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuori punasipuli, halkaise se ja viipaloi. Kuori ja kuutioi omenat.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuliviipaleita siinä parin minuutin ajan. Lisää muut ainekset ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia ja sekoita välillä. Jäähdytä ja laita lasipurkkiin. Tarjoa kanan tai punaisen lihan kanssa. Chutney säilyy jääkaapissa muutaman viikon.
Vinkki! Voit maustaa chutneyn myös jouluisilla mausteilla, vaikkapa valmiilla glögimausteseoksella.
Osaston luetuimmat
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Nyt alkaa olla hetki idättää juhannusperunat – nappaa tästä vinkit kasvatukseen ja uusiin lajikekokeiluihin
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla