Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Keskitalven salaatti ja karpalovinegretti

Veriappelsiini-naudanpaistisalaatti saa potkua karpalovinegretistä.
Keskitalven salaatti on näyttävä alkupala.
Keskitalven salaatti on näyttävä alkupala. Kuva: Vesa-Matti Väärä

(4 alkuruoka-annosta)

kerä tummaa lehtisalaattia (esim. lollo rosso)

1–2 veriappelsiinia

1 suuri porkkana

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

150 g ohuita naudanpaistiviipaleita

Karpalovinegretti:

1,5 dl karpaloita

2 rkl hunajaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 tl sinappia

0,5 dl balsamietikkaa

0,5 dl oliiviöljyä

ripaus mustapippuria

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1–2 rkl vettä

Revi salaatti laakealle tarjoiluvadille. Kuori ja viipaloi veriappelsiinit. Kuori porkkana ja leikkaa siitä kuorimaveitsellä pitkiä suikaleita. Levitä porkkanasuikaleet ja appelsiiniviipaleet salaattipedille. Tee paistiviipaleista ruusukkeita ja asettele ne kasvisten lomaan.

Valmista vinegretti: Soseuta kaikki ainekset keskenään tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää vettä sen verran, että kastikkeesta tulee notkeaa. Lusikoi vinegrettiä salaatin päälle.

Vinkki! Jos haluat salaatista pääruoan, lisää siihen keitettyä pastaa ja vihreitä papuja.