Hirvilindström
(4 annosta)
4 keskikokoista punajuurta
1 sipuli
200 g kermaviiliä
3–4 palaa paahtoleipää
400 g hirvenjauhelihaa
1 suuri kananmuna
1,5 tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
0,5 tl jauhettua valkopippuria
(1–2 rkl kapriksia)
Keitä kuorimattomat punajuuret vedessä kypsiksi (noin 40 minuuttia). Kaada keitinvesi pois ja anna punajuurien jäähtyä. Kuori ne ja raasta raastinraudalla. Valuta raasteesta ylimääräinen neste pois.
Kuori sipuli ja silppua se hienoksi silpuksi.
Kaada kermaviili kulhoon ja murenna siihen paahtoleipäpalat. Sekoita ja anna leivänmurujen turvota hetki.
Lisää kulhoon sipulisilppu, valutettu punajuuriraaste, hirvenjauheliha, muna ja mausteet. Vaivaa taikinaksi ja anna taikinan levätä jääkaapissa puolisen tuntia.
Paista pannulla voissa lindströminpihveiksi (muutama minuutti molemmilta puolilta) tai muotoile uunivuokaan murekkeeksi ja paista 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Tarjoa perunamuusin, voissa kuullotettujen sipulirenkaiden sekä esimerkiksi keitettyjen herneiden kanssa.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- Leivo janssoninkiusaus piirakaksi – suolainen herkku sopii juhlapöytään
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Tekoäly loi ”täydellisen kahvin” – suomalaispaahtimolle tulvii tilauksia ulkomailta
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla