Sieni-linssikeitto
(4 annosta)
200 g tatteja
3 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
1 porkkana
50 g lehtikaalia
2 rkl oliiviöljyä
2 dl vihreitä linssejä
1 l kasvislientä
0,5 dl hienonnettua tuoretta ruohosipulia
0,5 dl hienonnettua tuoretta timjamia
1–1,5 tl suolaa
mustapippuria
Puhdista tatit ja viipaloi ne. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkana ja paloittele se pienehköiksi kuutioiksi. Silppua lehtikaali.
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota tatteja pari minuuttia. Lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana. Kuullota hetki ja lisää lehtikaalisilppu.
Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä. Lisää linssit ja kasvisliemi kattilaan. Anna keiton kiehua kannen alla noin 25 minuuttia.
Lisää lopuksi silputtu ruohosipuli ja timjami. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
Vinkki! Jos et löydä tatteja, käytä keittoon mitä tahansa muita ruokasieniä.
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Makeisten valmistaja kimmastui sokeriverosta: Tällainen on Persu's Makeis Sekoomus -karkkipussi
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus
- Atrian possufile palaa S-kaupan hyllyyn Pohjois-Savossa – aloite tuli osuuskaupan hallinnon sisältä
- Vegaaninen vuohenjuuston korvike nappasi vuoden suomalaisen elintarvikeinnovaatiopalkinnon – tältä se maistuu