Tyrniteeleivät ja villiyrttilevite
Tyrniteeleivät
(10–12 kpl)
2 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 dl sokeroimatonta tyrnimehua
0,5 dl rypsiöljyä
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää tyrnimehu ja öljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikinasta leivinpaperin päälle pellille pyöreitä teeleipäsiä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Villiyrttilevite
2 dl tuoreita villiyrttejä (esim. nokkosta, pihasauniota, käenkaalia)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
puolikkaan sitruunan mehu
0,5 tl suolaa
mustapippuria
Hienonna yrtit leikkuulaudalla veitsellä tai morttelissa mahdollisimman hienoksi. Sekoita yrttisilppu tuorejuuston sekaan. Mausta levite sitruunamehulla, suolalla ja oman maun mukaan pippurilla.
Vinkki! Jos käytät kuivattuja villiyrttejä, yksi desilitra riittää. Voit käyttää myös öljyyn säilöttyjä villiyrttejä.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Leivo janssoninkiusaus piirakaksi – suolainen herkku sopii juhlapöytään
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja