Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Punajuurilihapullat ja kasviskastike

Laita lihapullataikinaan punajuurta ja nokkosta. Tarjoile pullat kasviskastikkeen ja pastan kanssa.
Tee lihapullista reilun kokoisia ja koristele annokset yrteillä.
Tee lihapullista reilun kokoisia ja koristele annokset yrteillä. Kuva: Aino Saarikivi

(4 annosta)

2 etikkapunajuurta

1–2 tl kuivattua valkosipulia

1–2 rkl kuivattua nokkosta

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 tl paprikajauhetta

1 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

1 dl tummaa olutta

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 kananmuna

500 g jauhelihaa

(0,5 dl korppujauhoja)

Paistamiseen:

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

voita

Kastike:

2 punaista paprikaa

1–2 punasipulia

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

3–4 valkosipulinkynttä

500 g kirsikkatomaatteja

oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

1 rkl kuivattua nokkosta

nippu tuoretta basilikaa

1–2 dl vettä

Lisukkeeksi:

pastaa

Aloita kastikkeesta: Pilko paprikat ja sipulit ronskisti ja puolita kirsikkatomaatit. Levitä tomaatit, sipuli- ja paprikalohkot sekä valkosipulinkynnet uunipellille. Ripottele päälle reilusti oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paahda vihanneksia uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna kasvisten jäähtyä.

Raasta etikkapunajuuret. Sekoita punajuuriraaste, kuivattu valkosipuli, kuivattu nokkonen ja muut mausteet oluen kanssa. Lisää kananmuna ja sen jälkeen jauheliha.

Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää korppujauhoja taikinaa sekoittaessasi.

Anna lihapullataikinan levätä hetki jääkaapissa ja tee sillä välin kastike loppuun. Yhdistä uunissa kypsennetyt vihannekset, kuivattu nokkonen ja pilkottu basilika ja soseuta sileäksi sauva- tai tehosekoittimella. Lisää vettä sen verran, että koostumus on sosemainen.

Pyörittele taikina lihapulliksi ja kypsennä pullat kauniin ruskeiksi voissa paistinpannulla. Keitä pasta pullien paistamisen lopulla.

Lämmitä soseutettu kastike kattilassa, maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile lihapullat kastikkeen ja keitetyn pastan kanssa.