Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Tattirisotto

Tattirisotto on klassikkoruoka, joka onnistuu myös kuivatuista tateista.
Hyvistä raaka-aineista valmistettu tattirisotto on jopa vielä herkullisempaa seuraavana päivänä.
Hyvistä raaka-aineista valmistettu tattirisotto on jopa vielä herkullisempaa seuraavana päivänä. Kuva: Vesa-Matti Väärä

(4 annosta)

1–2 dl kuivattuja herkkutatteja

8 dl lientä (kasvisliemi + sienten liotusliemi)

1 sipuli

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 valkosipulinkynsi

2 rkl oliiviöljyä

3 dl risottoriisiä

1 dl valkoviiniä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 rkl voita

1 dl parmesaaniraastetta

1 tl suolaa

0,25 tl mustapippuria

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Liota kuivattuja tatteja vedessä 20 minuuttia ennen käyttöä. Purista ylimääräinen vesi pois.

Kiehauta liemi, johon voit käyttää kasvisfondia tai -liemikuutiota sekä sienten liotusvettä.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulisilppu ja sienet. Kuullota muutama minuutti.

Lisää kattilaan riisi ja sekoittele vielä pari minuuttia. Lisää valkoviini ja anna kiehua, kunnes neste on lähes imeytynyt riisiin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pidä lämpö vähän alle keskitason. Lisää kattilaan kuumaa lientä noin 1 dl kerrallaan ja anna nesteen imeytyä riisiin. Lisää seuraava annos, kun edellinen on imeytynyt. Sekoita risottoa kypsennyksen aikana. Risoton kypsyminen kestää noin 20 minuuttia.

Sekoita kypsän risoton joukkoon voi ja raastettu parmesaani. Mausta suolalla ja pippurilla.