Tattirisotto
(4 annosta)
1–2 dl kuivattuja herkkutatteja
8 dl lientä (kasvisliemi + sienten liotusliemi)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
1 rkl voita
1 dl parmesaaniraastetta
1 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
Liota kuivattuja tatteja vedessä 20 minuuttia ennen käyttöä. Purista ylimääräinen vesi pois.
Kiehauta liemi, johon voit käyttää kasvisfondia tai -liemikuutiota sekä sienten liotusvettä.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulisilppu ja sienet. Kuullota muutama minuutti.
Lisää kattilaan riisi ja sekoittele vielä pari minuuttia. Lisää valkoviini ja anna kiehua, kunnes neste on lähes imeytynyt riisiin.
Pidä lämpö vähän alle keskitason. Lisää kattilaan kuumaa lientä noin 1 dl kerrallaan ja anna nesteen imeytyä riisiin. Lisää seuraava annos, kun edellinen on imeytynyt. Sekoita risottoa kypsennyksen aikana. Risoton kypsyminen kestää noin 20 minuuttia.
Sekoita kypsän risoton joukkoon voi ja raastettu parmesaani. Mausta suolalla ja pippurilla.
Osaston luetuimmat
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Atrian possufile palaa S-kaupan hyllyyn Pohjois-Savossa – aloite tuli osuuskaupan hallinnon sisältä
- Kesko ja Lidl sianlihakohusta: Atria pysyy hyllyissä
- Atrian possunfilee katosi S-ryhmän hyllyistä – tilalle tuli tanskalainen Coop
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi