Karpalovispipuuro
(4 annosta)
1 l vettä
200 g (4 dl) karpaloita
2 dl sokeria
1 tl jauhettua vaniljaa
2 dl mannasuurimoita
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää karpalot. Laske lämpöä ja anna karpaloiden kiehua rikki. Siivilöi liemi ja painele karpaloista mukaan kaikki mehu. Ota halutessasi kuoret talteen ja käytä ne leivonnassa.
Tarkista nesteen määrä ja lisää tarvittaessa vettä, jotta nestettä on litra. Kaada karpaloliemi takaisin kattilaan ja kuumenna. Lisää sokeri ja vanilja ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut.
Vatkaa vispilällä mannasuurimot kiehuvan nesteen joukkoon. Anna puuron kypsyä matalalla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.
Jäähdytä puuro ja vatkaa se sitten sähkövatkaimella tai yleiskoneessa kuohkeaksi vaahdoksi. Tarjoa vispipuuro sellaisenaan tai maidon tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Makeisten valmistaja kimmastui sokeriverosta: Tällainen on Persu's Makeis Sekoomus -karkkipussi
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus
- Atrian possufile palaa S-kaupan hyllyyn Pohjois-Savossa – aloite tuli osuuskaupan hallinnon sisältä
- Vegaaninen vuohenjuuston korvike nappasi vuoden suomalaisen elintarvikeinnovaatiopalkinnon – tältä se maistuu