Ahvenenmätileivät
(2 alkupala-annosta)
1 dl pakastettua ahvenenmätiä
50 g smetanaa
ripaus suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria
0,5 tl sitruunamehua
kourallinen silputtua ruohosipulia
4 viipaletta perunalimppua
10 g voita
Koristeeksi:
kevään villiyrttejä
Sulata mäti jääkaapissa. Valuta sitä hetki tiheässä siivilässä tai suodatinpussissa ennen kuin lisäät siihen smetanan ja mausteet. Anna mätitahnan jähmettyä jääkaapissa.
Ota perunalimppuviipaleista piparimuotilla neljä sydämenmuotoista leipää ja voitele ne kevyesti voilla.
Laita leiville mätipäällyste ja koristele kevään villiyrteillä tai vaikkapa koivun hiirenkorvilla. Tarjoile heti joko sellaisenaan tai salaattipedillä.
Vinkki! Jos teet mätileipiä enemmän ja tarjoat ne vaikkapa kuohuviinin kanssa perhejuhlien pikkupaloina, säilytä ne tarjoiluhetkeen asti jääkaapissa.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- Leivo janssoninkiusaus piirakaksi – suolainen herkku sopii juhlapöytään
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset