Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kalevalaisen jäsenkorjauksen juuret ovat kansanperinteessä

Jäsenkorjaus on pehmytkudoshoitoa, joka tehdään sydämeen päin. Se ei saa tehdä kipeää.
Suomessa on lähes 600 kalevalaista jäsenkorjaajaa. He kuuluvat Kansanlääkintäseuraan ja käyvät säännöllisesti täydennyskoulutuksissa.
Suomessa on lähes 600 kalevalaista jäsenkorjaajaa. He kuuluvat Kansanlääkintäseuraan ja käyvät säännöllisesti täydennyskoulutuksissa. Kuva: Jyrki Luukkonen

Kalevalainen jäsenkorjaus on suomalaiseen kansanperinteeseen tukeutuva hoitomuoto, kertoo Kansanlääkintäseura ry:n puheenjohtaja Päiviö Vertanen.

”Hoito perustuu 1800-luvun hieronta- ja jäsenkorjausperinteeseen. Kalevalan 15. runosta löytyy sen anatominen kuvaus.”

Hoidon aikana kalevalainen jäsenkorjaaja tasapainottaa asiakkaan tuki- ja liikuntaelimistön rakenteita. Hän käyttää apuna lihasten ja nivelten luonnollisia liikeratoja ja kudosnesteitä. Kalevalainen jäsenkorjaus on pehmytkudoshoitoa, joka tehdään sydämeen päin, eikä se saa tehdä kipeää.

Kalevalainen jäsenkorjaus tasapainottaa rakenteita, parantaa liikkuvuutta, rentouttaa lihaksia ja kalvorakenteita. Se myös elvyttää kudosten, hermojen ja aineenvaihduntajärjestelmien toimintaa ja poistaa kipuja.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Esimerkiksi jalkojen erimittaisuuksista vain viisi prosenttia on aidosti rakenteellisia. Muissa tapauksissa lantiokori on antanut periksi, jolloin jaloista tulee toiminnallisesti erimittaisia.”

Kansanlääkintäseura on tallentanut suomalaista jäsenkorjausperinnettä yli 30 vuotta. Seura tekee myös tutkimusyhteistyötä muun muassa Itä-Suomen yliopiston kanssa ja kouluttaa kalevalaisia jäsenkorjaajia.

”Koulutus kestää kolme vuotta, ja sen aikana opiskelijat tekevät vähintään 300 dokumentoitua hoitoa. Osaajaksi voi tulla vain käytännön kautta, koska kehot ja ongelmat ovat erilaisia.”

Noin 60 prosenttia koulutuksen aloittaneista läpäisee sen, Vertanen kertoo. Valmistumisen jälkeen opiskelijat saavat käyttää EU-nimisuojattua ammattinimikettä kalevalainen jäsenkorjaaja.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Joka toinen vuosi on osallistuttava täydennyskoulutukseen. Siellä mestarit tarkastavat, onko käsialaan tullut riskiotteita, ja opastavat hoitamaan moniongelmapotilaita.”

Kansanlääkintäseura ylläpitää ja julkaisee rekisteriä kaikista koulutuksen hyväksytysti suorittaneista kalevalaisista jäsenkorjaajista.

”Kymmenen viime vuoden aikana kalevalaiset jäsenkorjaajat ovat tehneet kolme miljoonaa hoitoa. Vahinkotapauksia ei ole tiedossa”, Vertanen sanoo.

Metsäpalvelu

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.