Näin käsittelet hirven kielen
1. Kielen voi valmistaa ruoaksi tuoreeltaan, mutta se kestää myös hyvin pakastamista.
2. Huuhtele kieli hyvin ja laita se kylmään veteen sopivan kokoiseen kattilaan. Kuori vaahto, kun vesi alkaa kiehua. Lisää keitinveteen muutama mauste- ja mustapippuri, pari laakerinlehteä, kuorittu sipuli ja porkkana sekä pala juuriselleriä.
3. Keitä vasan kieltä kannen alla hiljalleen reilut pari tuntia ja aikuisen hirven kieltä ainakin kolme tuntia – se on iso mötikkä. Siivilöi keitinliemi talteen.
4. Nylje kieli kypsänä. Valkoinen nahka on helppo irrottaa sormin tarvittaessa terävällä juuresveitsellä auttaen.
5. Keitetty kieli on perinteinen leikkele, mutta pehmeänmureasta kielestä saa myös monenlaisia lihakastikkeita.
Metsäpalvelu
Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.
Osaston luetuimmat
- Tämä kone mullisti kotitarveklapien tekemisen 40 vuotta sitten eikä vanhaan enää palattu
- Kemin jättitehtaalle karmea alku, yli viisi kuukautta pois pelistä – Metsä Group vakuuttaa, että puukauppatahti pitää silti
- Stora Enson tulos heikkeni − yhtiö varautuu irtisanomisiin
- Metsä Group ottaa järeyteen perustuvan runkohinnan käyttöön myös uudistushakkuilla ‒ korvaa kiinteän runkohinnoittelun
- Ministeri Essayah topputtelee viljelijöiden odotuksia koskien valkoposkihanhien metsästyksen aloittamista
- Pikkulintuja kuolee nyt ravinnon puutteeseen – ruokaa kannattaa ripotella maahan, myös lapioon voi tarttua
- Lukijalta: Laskelma vääristi puun käytön tuottamaa fossiilisten päästöjen vähennystä