MTK: Suomen metsät ovat avoinna koronaepidemiasta huolimatta

Uutiset 19.03.2020

”Suomalaiset metsänomistajat ja metsänhoitoyhdistykset ovat nyt avainroolissa, että metsäsektorilla pyörät pyörivät”, sanoo MTK:n metsäjohtaja Juha Hakkarainen.


Lari Lievonen
MTK kannustaa menemään metsään töihin ja virkistymään myös kriisin vallitessa.

Koronaepidemiasta huolimatta Suomen metsät ovat avoinna, muistuttaa Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto. Metsien tarjoamia työmahdollisuuksia, tuotteita, puuta ja virkistystä tarvitaan juuri nyt.

”On erittäin olennaista, että emme omilla toimillamme syvennä talouskriisiä. Suomalaiset metsänomistajat ja metsänhoitoyhdistykset ovat nyt avainroolissa, että metsäsektorilla pyörät pyörivät”, sanoo MTK:n metsäjohtaja Juha Hakkarainen.

Metsänhoitoyhdistysten Palvelu Oy:n toimitusjohtaja Jouni Tiainen kannustaa metsänomistajia tarjoamaan puuta myyntiin, sillä puumarkkinoilla on kysyntää.

”Samoin metsissä on paljon tekemättömiä metsänhoitotöitä ja niitä kannattaa toteuttaa juuri nyt. Myös Kemera-rahoitusta metsänhoitotöihin on saatavilla riittävästi.”

MTK ja metsänhoitoyhdistykset ovat huolissaan kevään ja kesän kausityövoiman riittävyydestä myös metsätaloudessa.

”On tärkeää, että kykenemme huolehtimaan riittävän ulkomaisen työvoiman saannista samalla, kun torjumme koronavirusta”, sanoo Hakkarainen.

Kotimaisen työvoiman saamiseksi MTK esittää useita toimenpiteitä. Näihin kuuluu se, että maaseudun yritysten työnantajamaksujen maksamiselle annetaan määräaikainen lykkäys.

MTK peräänkuuluttaa joustavia rahoitusratkaisuja maa- ja metsätaloussektorin työpaikkojen ja elinkeinotoiminnan turvaamiseksi. Erityisesti tarvitaan sellaisia rahoitusratkaisuja, jotka soveltuvat esimerkiksi yhdistysmuodossa tehtävän liiketoiminnan tukemiseksi. Joustavuutta liiton mukaan tarvitaan verottajaltakin, myös metsätaloudessa.

Lue lisää