Moottorisahauksen Suomen mestaruudesta mitellään viikonloppuna Lustossa

Uutiset 04.08.2020

Ensi lauantaina ratkeaa, kuka on Suomen paras moottorisahaaja. Tapahtumassa järjestetään myös työnäytöksiä.


Timo Kilpeläinen / Lusto
Lauantaina Suomen Metsämuseo Luston pihamaan täyttävät koneiden pärinä ja kilpailumieli.

Suomen Metsämuseo Lusto järjestää lauantaina 8.8.2020 Punkaharjulla tapahtumapäivän, jossa voi seurata Suomen parhaiden moottorisahaajien suorituksia ja käsityöläisten taidonnäytteitä. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Moottorisahauksen SM-kilpailut

Suomen moottorisahauskilpailijat Sumoki ry järjestää moottorisahauksen SM-kisat Luston kentällä. Suomen parhaat moottorisahurit mittelevät voitosta, ja yleisö pääsee seuraamaan lähietäisyydeltä esimerkiksi näyttävän kaatotehtävän. Kaadon lisäksi kilpailutehtävinä ovat teräketjun vaihto, tarkkuuskatkaisu, alta-päältä-sahaus ja oksien karsinta.

la 8.8.2020 klo 9–16, Luston takapihan kenttä

Työnäytös: Moottorisahaveistoa Leo Löppönen

Moottorisahakisan vieressä pääsee tutustumaan Leo Löppösen moottorisahaveistoon. Taidokkaat puuveistokset syntyvät herkällä otteella ja taiturimaisella moottorisahan käsittelyllä.

la 8.8.2020 klo 9–16, Luston takapihan kenttä

Työnäytös: Lastuvuolentaa Jouko Lehtikuusi

Jouko Lehtikuusi esittelee vuolemistaitojaan ja loihtii upeita lastukoristeita sekä erilaisia käytännöllisiä puutuotteita.

4.–8.8.2020 klo 10–16, Luston aula

Teroituspäivät

Työn tylsyttämiä metsä- ja käsityökaluja teroitetaan Luston Teroituspäivillä. Kunnostusta kaipaavat metsä- ja käsityökalut voi tuoda teroitettaviksi Lustoon pientä korvausta vastaan. Mukaan saa myös vinkkejä siitä, kuinka onnistuu työkalujen oikeaoppinen teroitus ja huolto kotioloissa.

Tarkempia tietoja ja hinnaston löydät Luston verkkosivuilta.

7.–9.8.2020 klo 10–16, Luston takapiha

Aiheeseen liittyvät artikkelit