Jaakko Pessinen käytti raivaamiseenkin moottorisahaa

Uutiset 07.04.2021

Kuningasmetsuri Jaakko Pessinen raivasi moottorisahalla uransa loppupuolella noin kymmenen vuoden ajan motohakkuun ennakkoraivauksia.


Risto Jussila
”Moottorisaha oli vuosikymmenten mittaan kasvanut käsiini kiinni”, Jaakko Pessinen kertoo.

Metsurilegenda Jaakko Pessisen uraan mahtui myös raivausta. Kun sitä tuli tarjolle, Jaakko hankki laadukkaan raivaussahan. Hän ei siitä kuitenkaan pitänyt, vaan muutaman päivän jälkeen Jaakko vaihtoi raivaussahan moottorisahaan ja raivasi jatkossa pelkästään sillä.

”Moottorisaha oli vuosikymmenten mittaan kasvanut käsiini kiinni. Päätin pysytellä siinä, kun työ sujui hyvin silläkin”, Jaakko kertoo.

Uransa loppupuolella hän raivasi moottorisahalla noin kymmenen vuoden ajan motohakkuun ennakkoraivauksia.

Motokuskit väliin soittelivat hänelle ja kiittelivät, että Pessisen ennakkoon raivaamaan metsään on mukava mennä, kun rangat on kaadettu maata myöten ja pystyyn jääneet väännetty käsin alas. Silloin moton koura pääsee esteettä puun tyvelle asti.

Monet ihmettelivät, kuinka Jaakko pystyi raivaamaan moottorisahalla.

”Ei se ottanut selkään. Minulla ei ollut selkäkipuja koko työurani aikana hakkuuhommissa eikä raivatessakaan. Ehkä selkä oli tullut nuorena niin vahvaksi, että se kesti raskaat työt.”

Ennakkoraivaus motolle oli Jaakon mukana kevyttä normaaliin hakkuuseen verrattuna. Kahdeksan tai edes kymmenen tunnin päivä ei väsyttänyt läheskään niin paljon kuin hakkuutyö.

”Mielelläni raivasin ennakkoon. Raivaajia kuitenkin riitti, energiapuun hakkaajia ei juuri lainkaan. Sitä työtä minulle etupäässä myös tarjottiin, joten pysyin loppuun saakka pääosin hakkuumiehenä.”

Aiheeseen liittyvät artikkelit