Suomen ensimmäinen CLT-tekniikalla rakennettu koulu palkittiin

Uutiset 24.10.2017

Helmikuussa avautuvan Tuupalan puukoulun massiivipuuelementit tulevat Crosslam Kuhmon tehtaalta.


Martti Huusko
Tuupalan puukoulun budjetti ilman irtokalustusta on 11,6 miljoonaa euroa ja kokonaisala 5 500 neliömetriä.

Tuupalan puukoulu Kuhmossa on valittu Pohjois-Suomen vuoden 2017 rakennusteoksi. Koulurakennus valmistuu marraskuun lopussa ja otetaan käyttöön helmikuussa.

Tuupalan puukoulu on Suomen ensimmäinen massiivipuuelementtitekniikalla rakennettu koulu ja luontokeskus Haltian jälkeen toinen CLT-tekniikkaa hyödyntävä julkinen rakennus. Myös väli- ja yläpohjat ovat puurakenteisia. CLT-elementit ovat kuhmolaisen Crosslam Kuhmon tuotantoa.

Hankkeen budjetti ilman irtokalustusta on 11,6 miljoonaa euroa ja kokonaisala 5 500 neliömetriä.

Vuoden 2017 rakennusteko -kilpailu oli palkinnon myöntäneen rakennusalan eri järjestöjen muodostaman YTR:n raadin mukaan kovatasoinen ja laadukas. Lopullinen valinta Tuupalan puukoulun hyväksi tehtiin kuuden ehdotuksen joukosta.

Palkintoraati kiitteli Kuhmon kaupungin päättäjien rohkeutta toteuttaa julkinen rakennus massiivipuurakenteisena CLT-tekniikalla. Raati kiinnitti huomiota myös kohteen toteutukseen. Rakentamisessa käytettiin Terve talo -kriteerejä ja rakennukset valmistuivat sääsuojissa.

Pohjois-Suomen paras rakennusteko -palkinto on YTR:n vuosittain jakama tunnustus vuoden parhaalle rakennusteolle. Palkinto on jaettu vuodesta 2001. Vuonna 2016 raati palkitsi Pudasjärven hirsikampuksen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit